MotoGP: Marc Marquez verlaat Repsol Honda na 2023

De 8-voudig wereldkampioen is na een succesvol 11-jarige campagne bij de fabriek wederzijds overeengekomen om afscheid te nemen van HRC.


Voor sommigen is het een verrassing, voor anderen misschien niet, maar één ding is zeker: er komt een einde aan een iconisch tijdperk. Marc Marquez bracht 11 seizoenen door bij het Repsol Honda team, dat begon toen de fabriek de Spanjaard in zijn rookie-seizoen in 2013 in dienst nam. Hij kwam binnen als de nieuweling in het blok, verraste de wereld door zijn rookie-seizoen te winnen en domineerde de rest van het decennium met in totaal zes eredivisietitels in zeven jaar tijd.


Na een onaantastbaar seizoen in 2019 verwachtten velen dat zijn streak zou aanhouden, want hij was op de top van zijn kunnen op de jonge leeftijd van 27. Helaas kampte hij met blessures aan het begin van het seizoen 2020, toen hij hard crashte in de seizoen opener van Jerez en de opperarm van zijn rechterarm brak. Hij zat de rest van het seizoen uit en Honda eindigde het seizoen voor het eerst in het MotoGP-tijdperk zonder overwinning.


“We hebben onvergetelijke momenten gedeeld: 6 Wereldkampioenschappen, 5 Triple Crowns, 59 overwinningen, 101 podiumplaatsen en 64 poles. Hard werken, vastberadenheid en de band die we door de jaren heen hebben opgebouwd. Lachen, tranen, vreugde, moeilijke momenten, maar het belangrijkste: een unieke en onherhaalbare relatie. Gescheiden, maar altijd samen!” citeerde Marquez na een ontroerende Instagram-post.


In de afgelopen jaren heeft Honda een behoorlijke achterstand opgelopen door problemen met de ontwikkeling van hun motoren. De fabriek heeft sindsdien slechts 4 overwinningen behaald, 3 door toedoen van Marquez in 2021 en één door Alex Rins in de Grand Prix van Amerika van dit jaar. De prestaties worden helaas overschaduwd door de consistente slechte resultaten gedurende het seizoen, evenals de voortdurende klachten over de motor en de rijders die vaak letsel oplopen door crashes. Honda heeft veel experimenten uitgevoerd om hun wederopbouwperiode te beginnen, met meerdere rijders die in de loop der jaren zijn gekomen en gegaan – met name veteranen als Pol Espargaro, die aan het eind van vorig seizoen terugkeerde naar het KTM-kamp, en Alex Rins, die aan het eind van dit seizoen naar Yamaha overstapt.


Gezien de constante strijd om een competitieve motor te bouwen, begonnen velen zich af te vragen of Marquez trouw zou blijven aan Honda, gezien hun succes in het vorige decennium. Het is echter geen verrassing dat hij besloot nieuwe kansen te zoeken, want hij is nog steeds hongerig naar succes en wil bewijzen dat hij nog niet klaar is. Volgens motorsport.com deden geruchten de ronde dat hij naar Gresini Racing zou gaan als partner van zijn broer.


Het is een bitterzoet einde van zijn Honda-carrière, want na een lange maar succesvolle tijd bij de Hamamatsu-fabriek gaat hij nu een nieuwe uitdaging aan.

Afbeelding – Dorna
Schrijver – Liam van de Seijp

About the Author

Liam van de Seijp

Is de man bij The-Paddock waar alle MotoGP verhalen vandaan komen.

Uniek in zijn schrijfstijl en uitdagend in elk artikel is wat Liam telkens weer presteert.

Je zult zijn artikelen met plezier lezen en op de hoogte blijven van al het laatste nieuws.
Liam is de journalist voor al het racewerk!

One thought on “MotoGP: Marc Marquez verlaat Repsol Honda na 2023

 1. Guys, we all find out that it’s much easier and a lot more enjoyable to have sex when a new gal is great and damp.
  But for some good reason, a great deal of dudes nevertheless tend to
  neglect to get their girl fine and slippery before they begin going at
  it. It’s regular to experience a little bit uncomfortable for the first
  few thrusts, but as soon as she’s all lubricated,
  it should end up being a soft ride. Sure, a lot of men believe they can’t assist themselves and just proceed for it, but they want to keep in mind that women need even more time to
  obtain turned on. Therefore, if you put in the work to make her moist during foreplay, you’ll end up being
  in for a excellent period. It would not get much, but you may need
  to be individual if she takes a while to get in the disposition.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

X