MotoGP: Fabio Di Giannantonio tekent voor Mooney VR46 Racing

De jonge Italiaan krijgt een reddingslijn na een ongelooflijke doorbraak in vorm.


Het is het nieuws dat iedereen wilde horen, tenminste als je niet Tony Arbolino of Fermin Aldeguer bent. Fabio Di Giannantonio is niet langer werkloos voor het seizoen 2024, want het team van Valentino Rossi klopte aan om hem het stoeltje te laten betreden dat vrijkomt door Luca Marini, die de overstap maakt naar Repsol Honda.

Nog maar een paar weken geleden, of zelfs maar een paar dagen, was het nogal onvoorstelbaar dat Fabio Di Giannantonio geen stoeltje meer had voor het seizoen 2024. Toen Gresini Racing aanvankelijk aankondigde dat ze na het huidige seizoen afscheid van hem namen, was dat begrijpelijkerwijs geen verrassing, gezien zijn resultaten gedurende het seizoen en de jacht op 8-voudig wereldkampioen Marc Marquez, die zijn tijd bij Honda noemde.

Maar toen bleek dat Di Giannantonio niet echt mocht experimenteren met zijn eigen set-ups tot zijn vertrek werd aangekondigd, begonnen de resultaten binnen te stromen en hij bewees dat het geen toevalstreffer was, want hij vocht consequent voorin en behaalde zijn eerste podium in Australië en een dramatische overwinning in Qatar. Hij was ook dicht bij de overwinning in Valencia, voordat een te lage bandenspanning hem van het podium verdrong. Toen werd duidelijk dat hij een kans verdiende om te blijven, maar zijn toekomst leek nog een tijdje onzeker.

Op het moment dat hij in blakende vorm verkeerde, deden geruchten de ronde dat hij de plaats van Marquez bij Repsol Honda zou innemen, maar al snel bleek dat Luca Marini in de plaats zou komen. Met VR46 als enig overgebleven stoeltje was het team nog steeds terughoudend om hem aan te nemen en verklaarde dat ze in plaats daarvan keken naar een aantal jonge coureurs uit de Moto2. Het veroorzaakte een storm in de sociale media, vooral na de overwinning in Qatar; veel fans en journalisten voerden campagne om Di Giannantonio een stoeltje voor het volgende seizoen te bezorgen.
De overwinning leek de uiteindelijke doorslag te geven, want Di Giannantonio’s manager begon weer gesprekken met VR46 om voor hem in te staan. Het duurde even voordat teamdirecteur Alessio Salucci zei dat Valentino Rossi het laatste woord zou hebben.

Het is zeker een zucht van verlichting om te zien dat de ondertekening eindelijk doorgaat, want het is nu zeker dat een bewezen koploper en racewinnaar niet langer zonder stoeltje zit. Met een duo van hem en Marco Bezzecchi is het veilig om te zeggen dat VR46 een zeer sterke kracht zal zijn in het seizoen 2024.

Afbeelding – motogp.com, Dorna
Schrijver – Liam van de Seijp

About the Author

Liam van de Seijp

Is de man bij The-Paddock waar alle MotoGP verhalen vandaan komen.

Uniek in zijn schrijfstijl en uitdagend in elk artikel is wat Liam telkens weer presteert.

Je zult zijn artikelen met plezier lezen en op de hoogte blijven van al het laatste nieuws.
Liam is de journalist voor al het racewerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like these