The-Paddock: al jouw musthaves om zelf als een detailer te werk te gaan

How to: verwijder veilig Saharazand van jouw auto

Het gevecht tegen Saharazand: hoe verwijder je dit krasvrij?

Het is één van die dagen waarop je naar buiten loopt. Je bewondert je auto, maar jouw trots is bedekt met een dunne laag fijne, gelige stof: het welbekende Saharazand is weer gearriveerd. 

Hoe bijzonder dit ook is, dat de stof zo een enorme afstand weet af te leggen, hoe vervelend het is voor de vervuiling van jouw trotse voertuig.

Wat is de meest veilige manier om deze stoffige laag te verwijderen en op welke manier voorkom jij krassen? Wij leggen het je uit!

Verwijderen van Saharazand

Volg onderstaande stappen en je zult zien dat jouw voertuig er weer bij staat als nieuw, zonder dat er nieuwe krassen worden veroorzaakt:

  1. Spoelen voordat jij begint: voordat je begint met het wassen van de auto, is het van enorm belang om de auto eerst grondig af te spoelen. Zorg ervoor dat je dit met een milde tot zachte straal doet om te voorkomen dat er krassen ontstaan. Door de auto goed af te spoelen, verwijder je het grootste deel, vergemakkelijk je het wasproces én voorkom je krassen;
  2. Gebruik de juiste reinigingsmiddelen: kies voor reinigingsmiddelen die mild zijn voor de lak van je auto, maar tegelijkertijd wel effectief zijn in het verwijderen van vuil. Producten met schurende middelen dienen vermeden te worden. Gebruik de Snow Foam van The-Paddock voor de ultieme en veilige pre-wash!
  3. Werk van boven naar beneden: voorkom dat gereinigde delen weer vuil worden en werk van boven naar beneden. Op deze manier zorg je ervoor dat de schone delen ook schoon blijven. Wanneer je van beneden naar boven werkt, druppelt het vuil weer op de schone delen waardoor het reinigingsproces weer herhaald moet worden. Begin dan ook bij het dak en ga via de ramen en portieren naar beneden;
  4. Gebruik een microvezel doek: microvezel doeken zijn perfect om te gebruiken. Een microvezel doek is namelijk zeer effectief in het vasthouden van vuil terwijl het kras vrij werkt op de lak. Gebruik een vochtige microvezel doek of spons in een emmer met Rise&Shine shampoo en verwijder voorzichtig het resterende Saharazand;
  5. Grondig spoelen: nadat de auto grondig is nagelopen en het Saharazand is verwijderd, spoel je grondig de auto af met water. Op deze manier verwijder je alle overtollige deeltjes. Neem hierbij ook goed alle naden en kieren mee;
  6. Droog de auto met de juiste droogdoekdroog de auto af met een krasvrije en effectieve droogdoek. Gebruik hiervoor de Magnet Towel van The-Paddock voor het meest effectieve resultaat.

Conclusie:

Het verwijderen van Saharazand kan een uitdaging zijn. Al helemaal om dit krasvrij uit te voeren. Het is absoluut mogelijk, maar het is van belang om met uiterste zorg te werk te gaan om schades te voorkomen.

Zorg er ten alle tijden voor dat je over de goede producten beschikt om zo veilig mogelijk het werk te kunnen doen. Gelukkig biedt The-Paddock een veilig en effectief assortiment aan, waardoor jij met een gerust hart jouw trots weer kunt laten stralen!

The-Paddock Pro Tip

Wil jij voorkomen dat vuil hecht aan jouw voertuig? Voorzie jouw auto dan van de ultieme Coating!

  1. Spray de Ceramic Seal op jouw panelen;
  2. Poets de panelen uit met een microvezel poetsdoek;
  3. Zie de ultieme glans naar boven komen;
  4. Jouw voertuig is tot 6 maanden beschermd!


Tags:
How to: microvezel doeken en magnet towels wassen