The-Paddock tips: maak jouw auto weer brandschoon en klaar voor de zomer

Maak jouw auto zomer-ready: jouw auto brandschoon de zomer in met The-Paddock wastips!

Laat jouw auto weer stralen en maak jouw auto gereed voor de zomer!

Nu de zomer weer voor de deur staat is het tijd om af te rekenen met de restanten van de winter, jouw auto weer te laten stralen en klaar te maken voor de zomerse ritten en avonturen!

Een goede wasbeurt van jouw auto geeft niet alleen op uiterlijk vlak een opfrisbeurt, maar het beschermt ook jouw lak, de carrosserie en alle andere onderdelen tegen onder andere vormen van roest en aanslag.

Nu je bent overtuigd dat een goede wasbeurt op elk vlak pluspunten heeft, is het belangrijk om te weten waar je moet beginnen. Hierbij bieden wij van The-Paddock.nl jou de helpende hand!

Stap 1: een goede voorbereiding is key!

Voordat je begint met het wassen van jouw auto, is het belangrijk om de correcte materialen in jouw bezit te hebben, denk hierbij aan onder andere:

Stap 2: weet waar je moet beginnen

Een onderdeel die het heel zwaar te verduren heeft bij je auto zijn de velgen. Het continu blootstellen aan remstof, invloeden van het asfalt, vuilophoping en dergelijke zorgt ervoor dat de velgen vaak snel en heftig vervuild raken.

Gebruik een kwalitatief goede velgenreiniger, maar pas op dat je geen te heftige velgenreiniger gebruikt! Het is belangrijk om te kijken naar het materiaal van jouw velgen zodat je geen producten gebruikt wat te bijtend is. Een veilig, maar enorm effectief product is de velgenreiniger van The-Paddock! Onze velgenreiniger is veilig te gebruiken op elk type velg.

Wanneer je onderstaande stappen volgt, dan weet je zeker dat jij brandschone velgen krijgt:

  1. Zorg ervoor dat de velgen koel zijn en spuit de velgenreiniger royaal op het oppervlak;
  2. Laat het product enkele minuten inwerken op het vuil en de remstof;
  3. Ga met een sopje met een velgenborstel de velg langs en borstel de velg schoon;
  4. Spoel grondig af met water.
  5. Jouw auto staat weer te glimmen op zijn stralende velgen.

Stap 3: het wassen van de corrosserie:

Het wassen van de auto kunnen we opdelen in een aantal onderdelen:

Stap 3.1: voorzie jouw auto van een pre-wash

Verwijder de eerste laag hardnekkige vuil met een goede pre-wash en zorg ervoor dat jouw auto veilig schoongemaakt kan worden.

Gebruik The-Paddock Snow Foam in een verhouding van 1:9. Dat wil zeggen: 100 milliliter Snow Foam op 900 milliliter water. Deze dosering is perfect wanneer je een schuimlans gebruikt met een hogedrukreiniger.

Wanneer je een handmatige foamer gebruikt, raden wij aan om de verhouding 3:9 aan te houden omdat er minder druk wordt opgebouwd bij een handmatige foamer. Op deze manier krijg je alsnog een mooie dikke schuimlaag!

Breng de Snow Foam royaal aan op jouw auto en laat de Snow Foam voor een aantal minuten zijn werk doen. Hierdoor kan het vuil goed losweken en met het afdruipen van de Snow Foam worden afgevoerd naar beneden toe.

Stap 3.2: was jouw auto met de juiste producten en op de juiste manier 

Maak een emmer met sop. Gebruik hiervoor de Rise&Shine shampoo voor een effectief en licht beschermend resultaat.

Was de auto met het gebruik van voldoende water en werk van boven naar beneden waarbij je begint op het dak. Op deze manier laat je het overtollige vuil naar beneden stromen met het water die van jouw spons afkomstig is. Probeer roterende bewegingen te voorkomen om de kans op krassen verder te minimaliseren.

Maak gebruik van een goede spons en spoel de spons zeer regelmatig om om het vuil uit de spons te spoelen.

Pro tip: maak gebruik van 2 emmers en gebruik een emmer met een grid guard om te voorkomen dat er vuil in het water blijft zweven.

Stap 4: spoelen en drogen

Spoel de auto na het wassen af om alle zeepresten en achtergebleven vuil te verwijderen. Op deze manier staat jouw auto er nu al helemaal stralend bij!

Gebruik de Magnet Towel van The-Paddock voor een optimaal droogresultaat! Dankzij de Twisted Loop technologie neemt de droogdoek maarliefst 200ML op in minder dan 3 seconden. Hierdoor heb je na één veeg al direct een droge auto.

Mocht je kleinere plekken willen bereiken, dan raden wij je aan om The-Paddock Magnet Towel S te gebruiken. Bij deze droogdoek is dezelfde technologie van toepassing, maar kun je veel makkelijker kleine en lastiger te bereiken plekken drogen.

Stap 5: bescherming en afwerking

Nu de auto helemaal schoon en volledig droog is, is het tijd voor de afwerkende fase. Deze fase bestaat uit het optimaal beschermen en conserveren van de panelen, het kunststof en de ramen.

Stap 5.1: voorzie de auto van een keramische coating met The-Padock Ceramic Seal

Wanneer jouw auto is gewassen, is deze nog niet volledig beschermd tegen alle elementen. In de Rise&Shine shampoo zit dan wel een lichte wax, maar dit biedt lang niet de bescherming die jouw auto nodig heeft.

Gebruik hierom de Ceramic Seal van The-Paddock. De Ceramic Seal is speciaal ontwikkeld om een bescherming tot wel 6 maanden te bieden tegen de weersomstandigheden zoals regen, kalk, UV-invloeden, maar ook biedt het bescherming tegen vervuiling zoals vogelpoep.

Spray de auto in met de Ceramic Seal en poets het vervolgens goed in met de Microvezel Poetsdoek. Wij raden aan om de Microvezel Poetsdoek van The-Paddock te gebruiken voor een optimaal resultaat en een krasvrije aanbrenging van de Ceramic Seal. Poets de Ceramic Seal goed uit totdat de glans weer helemaal terug is.

De Ceramic Seal kan ook op matte ondergronden worden gebruikt en ook op materialen zoals carbon. Op deze manier kun je letterlijk elk onderdeel beschermen!

Stap 5.2: maak jouw ruitenwissers overbodig en zorg voor altijd perfect zicht!

Nu de auto in de volledige coating staat, is het natuurlijk ook zeer belangrijk om de veiligheid te waarborgen.

Door het gebruik van de Ceramic Glass van The-Paddock, kun je nu zeer eenvoudig het gebruik van jouw ruitenwissers overbodig maken. Tevens hechten vliegjes en vuil veel minder aan jouw autoruit waardoor je langer beter zicht houdt.

Breng de Ceramic Glass aan met een applicatorpad in een roterende beweging op het raam. Laat de Ceramic Glass een minuut zitten zodat deze goed kan hechten, en poets het vervolgens goed uit met de Microvezel Poetsdoek.

Et voilà! De ramen zijn beschermt tegen regen en het aanhechten van vuil.

Stap 5.3: breng de natuurlijke kleur van jouw kunststof delen weer terug

Kunststof en rubberen onderdelen van een auto zijn altijd gevoelig voor de invloed van UV. Hierdoor worden deze onderdelen snel faler en verliezen ze de originele diepe kleur.

The-Paddock Tire&Trim biedt hiervoor dé oplossing! Zeg vaarwel tegen de neppe glans op kunststof, maar breng de originele fabriekskleur weer terug tot leven en bescherm jouw kunststof en rubberen onderdelen ook nog eens tegen de weersinvloeden.

Breng de Tire&trim aan op een applicator pad en breng het aan op de kunststof en rubberen onderdelen. Poets het vervolgens uit met een Microvezel Poetsdoek.

Maak jouw banden weer als nieuw! Breng de Tire&trim aan op een applicator pad, breng het royaal aan op de wand van de band en poets het uit met de Microvezel Poetsdoek.

 

 


Tags:
Blaas jouw kunststof delen en banden weer een nieuw leven in!

Hoe herstel ik mijn (raam)coating? Dé gids voor het opfrissen van jouw coating.