The-Paddock Stappenplan: auto zelf wassen

The-Paddock Stappenplan: auto zelf wassen

0 reacties

Hét stappenplan voor het wassen van jouw auto met deze eenvoudige stappen

Het wassen van de auto: voor de ene is het een manier van ontspannen, voor de andere is het een activiteit wat niet snel genoeg gedaan kan zijn.

Met het The-Paddock Stappenplan is het wassen van de auto niet alleen leuk, maar ook nog eens heel eenvoudig en snel.

Waarom zou ik mijn auto wassen

De redenen van het wassen van de auto lopen erg uiteen. Waar de ene de auto enkel wast om goed voor de dag te komen, wast de ander de auto om ervoor te zorgen dat de lak in betere staat blijft. Door het regelmatig wassen voorkom je vuilophoping wat ervoor zorgt dat dit geen roestvorming of andere schade kan veroorzaken.

Hoe was ik zelf mijn auto

Het wassen van de auto kan op verschillende manieren worden gedaan. Om ervoor te zorgen dat de auto volledig wordt gewassen, efficiënt wordt gewassen én veilig wordt gewassen, is het aan te raden dit stappenplan te volgen.

Stap 1: een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat alle producten klaar staan om gebruikt te worden. Om het volledige stappenplan uit te voeren, zijn de volgende producten benodigd:

Stap 2: verwijder vuil met een Snow Foam

Wanneer je direct gaat wassen met een handschoen en een sopje, is er een grote kans dat er krassen in de lak gemaakt worden. Om dit te voorkomen breng je met een schuimlans de Snow Foam aan op de auto.

Laat de Snow Foam intrekken en het vuil losweken. Na een aantal minuten spuit je de auto af en heb je de ergste vervuiling al verwijderd.

Stap 3: reinig de velgen

Bij het wassen van de auto is het van belang om bij het meest vervuilde gedeelte te beginnen. De velgen bevatten remstof en aanslag van het wegdek, wat de velgen het meest vervuilde onderdeel maakt.

  1. Spuit de velgen in met de velgenreiniger;
  2. Laat de velgenreiniger een aantal minuten het vuil losweken;
  3. Borstel de velgen schoon met een sopje en een velgenborstel of washandschoen;
  4. Spuit de velgen af met water.

Stap 4: was de auto met de hand

Om ervoor te zorgen dat al het vuil wordt verwijderd, gaan we nu beginnen met de handwas. Gebruik een Microvezel washandschoen om te voorkomen dat er tijdens het wassen krassen ontstaan op de lak.

Gebruik bij het wassen een kwalitatief hoogstaande shampoo zoals de Wash & Wax Shampoo voor een veilig en uitmuntend resultaat.

  1. Was van boven naar beneden
  2. Gebruik 1 emmer voor het uitspoelen van de washandschoen en de andere emmer voor het soppen van de washandschoen;
  3. Begin met de liggende delen zoals het dak, de kofferbak en de motorkap;
  4. Was de auto in rechte bewegingen. Geen circulaire bewegingen maken tijdens het wassen.

Stap 5: spoel de auto af

Zorg ervoor dat na het wassen de resten van de shampoo wordt afgespoten met water. Dit zorgt er ook voor dat de laatste vuilresten worden afgevoerd van de auto af wat resulteert in een blinkend resultaat.

Stap 6: droog de auto af

Voorkom opdrogend water op de auto wat resulteert in eventuele watervlekken op de lak en de ramen. 

Het nadrogen van de auto doe je eenvoudig met een Magnet Towel. De Magnet Towel is speciaal ontwikkeld om grote hoeveelheden water in één beweging te absorberen waardoor de auto al na één keer het doek over de auto trekken droog is.

Stap 7: The-Paddock Top Tip: bescherm jouw lak voor 6 maanden

De auto is volledig gewassen en staat er weer stralend bij. Om ervoor te zorgen dat de auto zolang mogelijk blijft stralen én beschermd is tegen UV-straling en weersinvloeden, kun je de Ceramic Seal aanbrengen.

De Ceramic Seal brengt een beschermlaag aan op de lak wat ervoor zorgt dat vuil niet meer hecht aan de lak en zo eventuele beschadigingen of aantastingen voorkomen kan worden.

  1. Spuit het paneel in met Ceramic Seal;
  2. Poets de Ceramic Seal in met een Microvezel Poetsdoek;
  3. Wacht enkele minuten;
  4. Poets de Ceramic Seal uit totdat de diepe glans tevoorschijn komt;
  5. Jouw auto is nu 6 maanden beschermd tegen weersinvloeden, vuil en UV-straling!

Wil jij weten hoe je elk product exact kunt gebruiken en waar elk product voor bedoelt is? Neem dan eens een kijkje bij The-Paddock Startwijzer voor een volledige uitleg!


Tags:
Jouw Motorfiets Wassen!

Auto door de wasstraat en tóch maandenlange bescherming!

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.