The-Paddock brengt jou op de hoogte van alle recente gebeurtenissen in de MotoGP, Moto2 en meer!

Moto2: Fermin Aldeguer bevestigd als Ducati-coureur vanaf 2025

De jonge Spanjaard heeft een Ducati-contract getekend voor de MotoGP-seizoenen 2025 en 2026.

SpeedUp’s Fermin Aldeguer was het gesprek van de dag aan het einde van het seizoen 2023, nadat hij de laatste vier Moto2-ronden van het jaar had gewonnen en uiteindelijk in verband werd gebracht met een overstap naar Repsol Honda en VR46 Racing. Beide werden uiteindelijk afgewezen, omdat SpeedUp’s baas Luca Boscoscuro ook niet bereid was om zijn huidige contract te verbreken.

Maar het duurde niet lang voor Ducati, die de 18-jarige Spanjaard niet kon weerstaan en hem tekende als een van hun rijders voor de komende twee seizoenen. De enige vraag die nu nog rest is voor welk team hij precies gaat rijden, want dat werd niet vermeld in de aankondiging.

“Ik wil Fermín van harte welkom heten bij de Ducati familie en we kunnen niet wachten om hem te zien rijden op onze Desmosedici GP,” zei Ducati manager Luigi Dall’Igna.

“Ik ben erg blij met deze overeenkomst, want Aldeguer is een van de sterkste rijders van de nieuwe generatie MotoGP.

“De afgelopen jaren hebben we zijn evolutie gevolgd; het afgelopen seizoen liet hij een ongelooflijke snelheid zien. Hij is een erg jonge jongen met het potentieel en de eigenschappen om het goed te doen, en we zullen hem alle technische ondersteuning geven om hem te helpen groeien.”

Het is nog onbekend waar Aldeguer precies terecht zal komen in 2025, aangezien Ducati normaal gesproken geen nieuwkomers direct bij de fabriek contracteert. Pramac en VR46 zitten ondertussen in het laatste jaar van hun Ducati-contracten, wat het gebrek aan details over het zitje van Aldeguer zou kunnen verklaren.

Gezien Pramacs bijna 20-jarige samenwerking met Ducati zou het geen verrassing zijn dat de samenwerking blijft bestaan. En omdat hun kopman Jorge Martin momenteel in topvorm is en openlijk op jacht is naar een fabrieksrijder, wordt voorspeld dat hij Pramac aan het einde van het seizoen zal verlaten, waardoor er een plaats vrijkomt voor Aldeguer.

“Ik ben dolblij met deze kans; dankzij Ducati kan ik mijn droom waarmaken die ik al sinds mijn jeugd koester. De tijd is aangebroken om de grote sprong te wagen en me te meten met de beste rijders ter wereld, en wat meer is, ik zal het doen met de beste motorfiets op de grid,” zegt een opgewonden Aldeguer.

“Ik wil mijn dank uitspreken aan Ducati, vooral aan Gigi Dall’Igna, voor hun vertrouwen in mij vanaf het begin van onze gesprekken.

“Ik wil Luca Boscoscuro bedanken voor alles wat we hebben gedeeld en voor wat er dit jaar voor ons ligt. Ik ben ook dankbaar voor mijn familie, mijn manager Héctor Faubel en iedereen die op de een of andere manier heeft bijgedragen aan mijn reis hierheen.


“Nu ik weet wat de toekomst brengt, is het tijd om me alleen te richten op dit seizoen, waarin ik voor een grote uitdaging sta in de Moto2. Ik zal alles geven om deze categorie met opgeheven hoofd te verlaten, met als doel de best mogelijke resultaten te behalen voordat ik aan het nieuwe avontuur in de MotoGP begin.”

Afbeelding – motogp.com, Dorna
Auteur – Liam van de Seijp


Tags:
MotoGP: Portimao – Martin keert terug naar de overwinning terwijl Bagnaia en Marquez botsen!

MotoGP: COTA - Viñales schrijft geschiedenis met spectaculaire overwinning in Texas