MotoGP: Sachsenring - Bagnaia pakt overwinning met Marquez-broers op het podium

MotoGP: Sachsenring - Bagnaia pakt overwinning met Marquez-broers op het podium

De gebroeders Marquez grijpen de kans om geschiedenis te herschrijven als Jorge Martin crasht vanaf de leiding.

Het was een nogal bewogen race op de hoge heuvels, vooral na een zeldzame maar heroïsche Assen-race de week ervoor. De Sachsenring-race leverde een aantal verhitte gevechten op tussen de podiumkandidaten. Vooraan reed Martin het grootste deel van de race comfortabel aan de leiding, terwijl Pecco Bagnaia zijn weg naar de tweede plaats vond en zijn tempo achter de leidende Spanjaard handhaafde.

Een paar seconden daarachter zaten Marc en Alex Marquez, Franco Morbidelli en Enea Bastianini. Morbidelli, die kort met teamgenoot Martin vocht om de leiding, viel langzaam terug en werd bedreigd door de Marquez's en Bastianini.

De Italiaan kwam in aanraking met Marc Marquez, nadat hij iets wijd ging in de eerste bocht en niet verwachtte dat Marquez tegelijkertijd een passeerpoging zou doen. Terwijl de Spanjaard zijn momentum verloor, duurde het niet lang voordat hij Morbidelli kon passeren.

Morbidelli had moeite om zijn pace weer op te bouwen, want achter hem werd hij constant bedreigd door Bastianini. De twee deelden meerdere verrassingsduikbommen op elkaar, waardoor Bastianini de Pramac-man met een paar tienden voorbleef.

De comfortabele voorsprong van Martin slonk langzaam, terwijl Bagnaia in de latere fases van de race een gat van ongeveer 8 tienden behield. Martin bezweek uiteindelijk onder de druk en verloor zijn voorkant in de eerste bocht in de voorlaatste ronde.. Een dure fout voor het kampioenschap.. 

Hierdoor kon Bagnaia naar de overwinning cruisen, Marc en Alex Marquez eindigden respectievelijk als tweede en derde en werden zo de eerste broers die een podium deelden sinds Nobuatsu en Takuma Aoki in Imola 1997!

Bastianini op 4 en Morbidelli maakten op vijf. Desalniettemin is het een geweldig verlossingsweekend voor Morbidelli, die een glinster liet zien van zijn lang verloren vorm.

Het was een positief weekend voor de gebroeders Marquez aan boord van de Gresini Ducati, want Marc liep een gebroken vinger op tijdens een zware oefencrash in het weekend. 

De late wending in de race betekende dat Bagnaia de leiding in het kampioenschap met tien punten erfde van Martin, die al sinds het begin van het seizoen aan de leiding ging!

De strijd in de top drie komt op gang nu Bagnaia terugkeert naar zijn topvorm, terwijl Marc Marquez zijn achterstand op Martin langzaam verkleint tot 44 punten.

Tijd voor een zomerpauze? Wij zitten er in ieder geval al weer klaar voor!

Uitgelichte afbeelding - Gold and Goose
Auteur -  Liam van de Seijp


Stichworte:
MotoGP: Mugello - Bagnaia leidt Bastianini naar een Ducati 1-2