Bagnaia leidt Bastianini naar een Ducati 1-2

MotoGP: Mugello - Bagnaia leidt Bastianini naar een Ducati 1-2

Het Italiaanse duo brengt Ducati glorie in eigen land en dicht het gat in het kampioenschap naar Martin.

De prachtige Toscaanse heuvels lagen er weer strak bij, hoewel de race deze keer iets minder spannend was dan verwacht, noem het gerust wat saai.. Het was echter een zeer sterke race voor de top vier, die maar liefst vijf seconden wisten weg te rijden van de andere rijders.

De race begon met Jorge Martin op pole, terwijl Bagnaia als vijfde startte - nadat hij een gridstraf van drie plaatsen had gekregen voor het hinderen van Alex Marquez in de training. Bagnaia vloog echter meteen uit de startblokken en had zijn weg naar de leiding al gevonden in de eerste sector.

Bagnaia controleerde vanaf dat moment het tempo en hield een klein gat tussen hem en Martin. Het grootste deel van de race verliep vrij rustig, afgezien van een aantal inhaalacties in het middenveld, een kort gevecht tussen Pedro Acosta en Franco Morbidelli binnen de top zes en Marc Marquez die Enea Bastianini inhaalde voor de derde plaats.

Pas in de laatste drie ronden begon het er echt heet aan toe te gaan. Martin had het gat naar Bagnaia teruggebracht tot 0,3 seconde, maar dat mocht niet baten, want in de volgende ronde paste Pecco het tempo aan en liep hij weer uit op Jorge Martin.

Bastianini gebruikte zijn bekende 'late' racetempo in zijn voordeel, hij waagde een agressieve aanval op Marquez in bocht 9 en wist de derde plaats terug te winnen.

Dat was nog niet eens het einde voor de #23, want hij bleef de hele laatste ronde pushen en wist Martin nog net te achterhalen voor een inhaalactie in de laatste bocht, terwijl Martin genoegen moest nemen met de derde plaats.

Marc Marquez werd vierde en Pedro Acosta reed een eenzame vijfde plaats, ondanks een vroege uitdaging van Franco Morbidelli die de top zes afrondde.
Fabio Di Giannantonio kwam tegen het einde van de race naar voren als een van de snelste rijders.

Hij reed naar de zevende plaats nadat hij Maverick Viñales en Alex Marquez had gepasseerd, die respectievelijk achtste en negende werden, terwijl Brad Binder de top tien afsluit.

De resultaten zorgen voor meer spanning in de race om het kampioenschap, want zowel Bagnaia als Bastianini verkleinen hun achterstand op Martin in de puntenstand.

Kan het Ducati-duo hun prestaties in de iconische Dutch TT herhalen? Daar komen we over een paar weken achter!

Afbeelding - Getty Images
Auteur - Liam van de Seijp


Tags:
MotoGP : France - Jorge Martin s'impose au Mans

MotoGP: Sachsenring - Bagnaia pakt overwinning met Marquez-broers op het podium