The-Paddock tips: herstel jouw koplampen zelf!

How To: herstel jouw koplampen met het The-Paddock stappenplan!

Bring Back The Light: hoe herstel jij zelf doffe koplampen

Je kent het wel: je auto staat er stralend bij na het wassen en coaten, maar een cruciaal onderdeel doet enorme afbreuk aan het harde werken: doffe koplampen.
Doffe koplampen doen niet alleen afbreuk aan het uiterlijk, maar het vermindert ook nog eens je zicht, én het is een punt om de auto af te keuren met de APK keuring.

In dit artikel zullen wij uitlichten wat de reden is waarom de koplampen dof kunnen worden, wat er gedaan kan worden om dit te herstellen en hoe je ervoor kunt zorgen dat de koplampen langer mooi blijven!

Hoe kan het dat mijn koplampen dof worden?

Na verloop van tijd kunnen koplampen dof worden. De meeste koplampen zijn gemaakt van polycarbonaat: een stevig en duurzaam materiaal wat gevoelig is voor oxidatie en UV-licht. 

De blootstelling aan de zon, vervuiling van weersinvloeden, chemicaliën en andere elementen van de weg kan leiden tot het ontstaan van een gele en troebele laag op het oppervlakte van de koplampen.

Mijn koplampen zijn dof. Hoe krijg ik deze weer als nieuw?

Dankzij de simpele tips van The-Paddock kun jij weer eenvoudig en snel jouw koplampen herstellen én beschermen om langer van het resultaat te kunnen genieten!

  1. Bereid de koplampen voor: zorg ervoor dat de koplampen helemaal schoon zijn. Gebruik hiervoor The-Paddock Tough Cleaner. Op deze manier zorg je ervoor dat de koplampen helemaal vrij zijn van waxen, vetten, chemicaliën en andere aanslag;
  2. Bescherm omliggende gebieden: plak omliggende naden en panelen die aansluiten op de koplamp af. Op deze manier voorkom je beschadigingen aan de lak tijdens het herstelproces van de koplampen;
  3. Schuur de koplampen: gebruik een fijne korrel (bijvoorbeeld 1000 of 2000) om hiermee voorzichtig de doffe laag van de koplampen af te schuren. Spray wat water op de koplamp om deze vochtig te houden tijdens het schuurproces en zorg ervoor dat je de koplamp gelijkmatig behandelt;
  4. Polijst de koplampen: nadat de koplampen zijn geschuurd, zullen deze er niet als nieuw uit zien. Gebruik hiervoor een polijstmachine om het oppervlakte te polijsten en de heldere kleur weer terug te brengen;
  5. Verwijder de afplaktape: verwijder het tape wat is gebruikt om de omliggende panelen te beschermen;
  6. The-Paddock pro tip: coat je koplampen met The-Paddock Ceramic Seal en poets dit uit met de Microvezel Poetsdoek. Op deze manier zijn jouw koplampen beschermt tegen UV-licht, weersinvloeden en chemicaliën en kun je langer genieten van het resultaat!

Conclusie

Het herstellen van doffe koplampen kan zelf worden gedaan, maar het is van groot belang om dit met beleid en uiterste zorg uit te voeren. Wanneer de werkzaamheden niet op de correcte manier worden uitgevoerd, kan er schade ontstaan wat niet meer te herstellen is.

Door gebruik te maken van de correcte wasproducten en beschermingsproducten kun je veel langer genieten van het resultaat. Met de Ceramic Seal zorg je ervoor dat de koplampen veel langer zijn beschermt.


Tags:
Hoe herstel ik mijn (raam)coating? Dé gids voor het opfrissen van jouw coating.

Jouw Motorfiets Wassen!