Auto door de wasstraat en tóch maandenlange bescherming!

Auto door de wasstraat en tóch maandenlange bescherming!

0 commentaires

De wasstraat: voor de ene dé uitvinding, voor de andere vloeken in de kerk

De wasstraat is misschien wel het meest besproken onderwerp wanneer het gaat om de auto wassen en het wel of niet beschadigen van de lak van de auto.

Voor het beste resultaat, het veiligste werken en het optimaliseren van de levensduur van de lak is een correcte handwas de beste oplossing. Toch zijn er talloze redenen te bedenken om de wasstraat te gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tijdswinst, een reiniging van de onderkant van de auto, of simpelweg omdat het niet uit maakt.

Minimaliseer het risico op schades

Wasstraten worden steeds 'veiliger' in de zin van zachte materialen wat er wordt gebruikt om de auto te borstelen en veiligere reinigingsmiddelen. Toch is de kans op schades zoals krassen zeer groot en daarom is het aan te raden om dit risico te minimaliseren. Wanneer er wordt gekozen voor de wasstraat, kunnen een aantal voorzorgsmaatregelen worden genomen om de kans op schades te minimaliseren.

Stap 1: een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je de wasstraat in rijdt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de auto veilig gereinigd kan worden. Controleer op eventuele loszittende onderdelen en verwijder altijd de antenne. Zorg ervoor dat grote vuilresten zoals modder en dergelijke bij voorbaat zijn verwijderd om de kans op krassen te verkleinen.

Stap 2: kies de juiste wasstraat

Niet elke wasstraat is hetzelfde. Zorg ervoor dat je kiest voor een wasstraat die gebruikmaakt van zachte borstels en hoogwaardige reinigingsmiddelen om te voorkomen dat de borstels krassen veroorzaken. Zorg ervoor dat je een moderne wasstraat kiest die bekend staat vanwege het goede onderhoud dat wordt verricht.

Stap 3: het wasproces

Kies het programma dat aansluit bij jouw behoeften. Vaak zijn er verschillende programma's mogelijk, uiteenlopend van een basisprogramma tot aan een uitgebreid programma met bodemreiniging en aanbrengen van wax. 

Het is aan te raden om de bodemreiniging mee te nemen omdat dan ook de onderkant van de auto, waar vuil zich kan ophopen, ook wordt gereinigd. Dit kan eventuele roestvorming tegengaan, vooral in de winter wanneer er gestrooid is.

Stap 4: zorg dat de auto goed gedroogd is

De wasstraat droogt de auto vaak met blowers. Dit zorgt er vaak voor dat er nog wat waterrestanten over blijven wat watervlekken achter kan laten wanneer dit opdroogt. 

Het is daarom van belang om de auto na te drogen. Dit kun je doen met de grote droogdoek, namelijk de Magnet Towel XL, of de kleine droogdoek, namelijk de Magnet Towel S.

Stap 5: aanbrengen Ceramic Seal voor optimale bescherming

Veel wasstraten maken gebruik van een 'wax'. Deze wax is van lage kwaliteit en is na een paar regenbuien alweer verdwenen. 

Om ervoor te zorgen dat je niet elke week terug hoeft naar de wasstraat en langer kunt genieten van een schone én beschermde auto, raden wij aan om de Ceramic Seal aan te brengen. Dit kun je al met een paar minuten gedaan hebben!

De Ceramic Seal van The Paddock is een uitstekende keuze om je auto langdurig te beschermen. Onze Ceramic Seal biedt een duurzame, waterafstotende laag die vuil en UV-straling afweert.

Volg de onderstaande stappen voor het beste resultaat:

  1. Breng de Ceramic Seal aan: spray de seal op een paneel van je auto;
  2. Poets de Ceramic Seal in met de Microvezel Poetsdoek;
  3. Laat het voor een paar minuten zitten en hechten aan de lak;
  4. Poets de Ceramic Seal volledig uit tot er geen residuen meer zichtbaar zijn en de glans van de lak volledig tevoorschijn komt;
  5. Jouw auto is binnen een aantal minuten volledig beschermd voor 6 maanden!

Tags:
The-Paddock Stappenplan: auto zelf wassen

Welke washandschoen moet ik gebruiken?

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.