The-Paddock Magnet Towel S

How to: microvezel doeken en magnet towels wassen

De wasgids voor het wassen van jouw magnet towel en microvezel doek

Bij het wassen van jouw auto is goed materiaal van groot belang om het beste en veiligste resultaat te behouden. Een goede magnet towel en een goede microvezel doek zijn onmisbaar voor het optimale resultaat.

Na meerdere keren gebruiken kun je merken dat de magnet towel of de microvezel poetsdoek niet meer optimaal het vocht opneemt, of dat deze vervuild is wat het risico op het maken van krassen kan vergroten. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw poetsdoeken altijd schoon en vrij van vuil zijn.

Waarom moet ik mijn magnet towel en mijn microvezel poetsdoek anders wassen dan andere, katoenen doeken?

Dit is een goede vraag. Om deze te beantwoorden, is het belangrijk om te kijken naar het verschil tussen de traditionele katoenen doeken en microvezel doeken.

De doeken van The-Paddock hebben een aantal enorm grote voordelen ten opzichte van de katoenen poetsdoeken, namelijk:

Door gebruik te maken van extra zachte en lange vezels, en door gebruik te maken van de Twisted Loop technologie, zijn de doeken van The-Paddock uitstekend voor het opnemen van grote hoeveelheden water in een zeer korte tijd (200ML water in minder dan 3 seconden). Daarnaast is de gebruikte technologie ook perfect voor het kras vrij uitpoetsen van onder andere de Ceramic Seal en de raamcoating.

Door de specifieke samenstelling moeten de doeken op een andere manier worden gewassen om de vezels intact te houden. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat de doeken hun werking niet verliezen en jij keer op keer van het optimale resultaat kunt genieten!

Wasinstructies voor de microvezel poetsdoeken en magnet towels

De vraag is natuurlijk: hoe was je microvezel doeken?

Gelukkig is het geen dagtaak en geen hogere wiskunde om jouw doeken weer als nieuw te krijgen! Volg simpelweg de onderstaande stappen, en je kunt weer optimaal en veilig genieten van de werking:

  1. Sorteer jouw microvezel poetsdoeken en magnet towel droogdoeken op het type vuil;
  2. Klop de erg vervuilde doeken eerst goed uit, en zorg ervoor dat het grootste vuil verwijderd is van de doeken. Dit voorkomt vervuiling van andere doeken;
  3. Zorg ervoor dat je geen wasverzachter gebruikt. Wasverzachter zorgt er namelijk voor dat je de microvezels kan beschadigen. Beschadigde microvezels verminderen het absorptievermogen;
  4. Stel de wasmachine in op 30 graden. Bij een temperatuur hoger dan 30 graden kunnen de vezels namelijk beschadigd raken;
  5. Droog jouw doeken altijd in de lucht en doe de doeken vooral niet in de droger;
  6. Vouw de doeken, wanneer deze helemaal droog zijn op en bewaar deze op een schone en droge plaats.

Nu ben jij weer helemaal klaar om bij een volgende wasbeurt wederom de optimale resultaten te behalen!


Tags:
How to: verwijder veilig Saharazand van jouw auto

Uitgelicht product: een effectieve schuimparty met de Snow Foam van The-Paddock