Vogelpoep veilig verwijderen. Voorkom lakschade met The-Paddock wastips

The-Paddock Tips: vogelpoep van lak verwijderen

0 Kommentare

Veilig vogelpoep van jouw lak verwijderen

Vogelpoep op je lak is niet alleen een doorn in het oog. Het kan namelijk ook serieuze schade aan de lak veroorzaken. Vogelpoep kan namelijk in de lak bijten wat resulteert in blijvende vlekken en het kan zelfs corrosie veroorzaken. Om deze reden is het dan ook van belang om op de juiste manier de vogelpoep zo snel mogelijk van de lak te verwijderen.

Hoe de vogelpoep het beste en het veiligste kan worden verwijdert wordt in dit blog artikel verder uitgelegd.

Waarom is vogelpoep zo schadelijk?

Vogelpoep bevat een mengsel van zuren en afvalstoffen uit het spijsverteringssysteem van vogels. Vooral de zuren kunnen schadelijk zijn voor de lak van je auto. Wanneer vogelpoep opdroogt, wordt het hard en kan het bij het verwijderen krassen op de lak veroorzaken. Daarom is het belangrijk om zowel zorgvuldig als snel te werk te gaan.

Het stappenplan voor het veilig verwijderen van vogelpoep

Stap 1: verwijder de vogelpoep zo snel mogelijk

De eerste regel is om vogelpoep zo snel mogelijk te verwijderen. Hoe langer het op de lak blijft zitten, hoe groter de kans dat het schade aanricht. Zelfs als je geen tijd hebt voor een grondige schoonmaak, is het beter om het vuil zo snel mogelijk af te vegen met een vochtige doek.

Stap 2: voorzichtig vogelpoep losweken

Probeer nooit droge vogelpoep direct van de lak te krabben of te vegen. Dit kan krassen veroorzaken. Het is beter om de vogelpoep eerst te verzachten en los te weken. Dit doe je door een natte microvezeldoek of een stuk keukenpapier op de vogelpoep te leggen. Laat dit een paar minuten intrekken. Door het vocht zal de vogelpoep verzachten, wat het makkelijker maakt om het te verwijderen zonder de lak te beschadigen.

Stap 3: wassen met een goede shampoo

Het gebruik van een kwalitatief hoogstaande shampoo is van belang om ervoor te zorgen dat de vogelpoep grondig en veilig wordt verwijderd.

Gebruik een Microvezel Washandschoen en was de plek met een riante hoeveelheid water voorzien van een kwalitatieve shampoo

Indien gewenst kun je dit een aantal minuten laten inweken en daarna nogmaals wassen met de Microvezel Washandschoen.

Stap 4: naspoelen en drogen

Spoel het behandelde gedeelte grondig af met schoon water om alle zeepresten en de vogelpoep te verwijderen. Droog de plek daarna met een Magnet Towel om eventuele watervlekken te voorkomen. 

Zorg ervoor dat er geen restanten achterblijven die alsnog schade kunnen veroorzaken.

Stap 5: lakbescherming aanbrengen

Na het reinigen is het verstandig om een kwalitatief hoogstaande lakbescherming aan te brengen. De Ceramic Seal is een lakbescherming die 6 maanden bescherming biedt en mede dankzij de 81% SiO2 zorgt de Ceramic Seal ervoor dat de vogelpoep minder goed hecht aan de lak wat de kans op schades verkleint.

Spray het paneel in met de Ceramic Seal en poets dit vervolgens uit met een Microvezel Poetsdoek totdat de glans van de lak tevoorschijn komt.

Wat niet te doen:

  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen: voorkom schades aan de lak en risico's op schade: gebruik geen agressieve chemicaliën en schuurmiddelen te gebruiken;
  • Niet krabben of schrapen: vermijd het gebruik van harde voorwerpen om vogelpoep te verwijderen. Deze voorwerpen kunnen krassen op de lak veroorzaken;
  • Niet droog wrijven: verwijder vogelpoep niet als het droog is. Het verwijderen zonder losweken kan leiden tot krassen en lakschade.

Conclusie

Vogelpoep op je auto is vervelend en kan schadelijk zijn voor de lak, maar met de juiste aanpak kun je het veilig verwijderen zonder blijvende schade.

Door de vogelpoep eerst goed te weken, een goede shampoo te gebruiken, en daarna de lak te beschermen met een Ceramic Seal, zorg je ervoor dat je lak er weer als nieuw uitziet en beschermd blijft tegen toekomstige vervuiling.

Vergeet niet om snel te handelen zodra je vogelpoep opmerkt, want hoe langer het blijft zitten, hoe groter de kans op schade.


Stichworte:
Welke washandschoen moet ik gebruiken?

Waarom Ceramic-Seal Goed Is Voor Jouw Auto, Motor en Meer!

Hinterlasse einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.