Snow_Foam

Jouw Motorfiets Wassen!

Het Belang van Motorfietsonderhoud!

Of je nu een ervaren motorrijder bent of net begint, het onderhouden van je motorfiets is cruciaal voor zowel de prestaties als de veiligheid. Bij The Paddock bieden we schoonmaakproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor jouw motorfiets!

In deze blogpost bespreken we:

- Waarom het belangrijk is om je motorfiets schoon te maken
- Waarom je de ketting moet smeren voor een circuitdag of een gewone rit
- Hoe onze producten hierbij kunnen helpen.

1. Waarom Je Motorfiets Schoonmaken?

Een schone motorfiets ziet er niet alleen goed uit, maar het onderhoud ervan heeft ook grote voordelen:

 • Zichtbaarheid van Problemen: Door je motor regelmatig schoon te maken, kun je potentiële problemen zoals olielekken, roest of beschadigingen vroegtijdig opsporen en een ongeluk voorkomen.
 • Veiligheid: Vuil en modder kunnen vitale onderdelen blokkeren of beschadigen, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties tijdens het rijden.
 • Prestaties: Een schone motor loopt soepeler en efficiënter, wat bijdraagt aan betere prestaties op de weg of op het circuit.

2. Het Juiste Product voor de Job

Voor het grondig reinigen van je motorfiets is onze Tough Cleaner of Rise & Shine een must-have, heb jij een hogedruk tot je beschikking, dan bieden we ook de Snow Foam aan! Onze shampoo is speciaal samengesteld om hardnekkig vuil, olie en vet te verwijderen zonder je lak of onderdelen te beschadigen.

Hoe te gebruiken:

 1. Voorbereiding: Spoel je motorfiets af met water om los vuil te verwijderen. ( De Snow Foam kan je perfect gebruiken als Pre-Wash );
 2. Aanbrengen: Pak de Rise & Shine met een stevige spons en begin de gehele motor in te soppen.
 3. Afspoelen: Spoel de motorfiets grondig af met water en droog deze na met een van onze droogdoeken.

Door de Rise & Shine te gebruiken was je niet alleen al het vuil weg, je krijgt direct een voelbare dikke wax op jouw motorfiets wat zorgt dat hij extra gaat glimmen. 

3. De Ketting Smeren

Een goed gesmeerde ketting is essentieel voor de veiligheid en de levensduur van je motorfiets. Onze Chain Lube biedt uitstekende bescherming en smeert de ketting grondig voor langdurige tijd, zelfs na een regenbui!

Waarom ketting smeren belangrijk is:

 • Voorkomt slijtage: Regelmatig smeren vermindert de wrijving tussen de kettingschakels, wat de levensduur van de ketting verlengt.
 • Verbeterde prestaties: Een goed gesmeerde ketting zorgt voor een soepelere krachtsoverbrenging, wat resulteert in betere prestaties.
 • Veiligheid: Een droge of slecht gesmeerde ketting kan breken of vastlopen, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

Hoe te gebruiken:

 1. Aanbrengen: Spray The-Lube gelijkmatig vanaf 10-15cm terwijl je het achterwiel draait om de smeer gelijkmatig te verdelen.
 2. Wachten: Laat het smeermiddel enkele minuten inwerken voordat je gaat rijden.
 3. Optimaal smeermoment: Direct na je rit! Veel mensen weten dit niet, maar als je ketting warmte bevat kan kettingvet zich beter verplaatsen en zo nog beter je interne rubberen ringen verzorgen.

4. Voorbereiding voor een Circuitdag

Een circuitdag stelt je motorfiets op de proef. Zorg ervoor dat je motorfiets in topconditie is zodat jullie beide heelhuids terug komen:

 • Grondige schoonmaak: Maak je motorfiets schoon met onze producten om te zorgen dat alle onderdelen zichtbaar en vrij van vuil zijn.
 • Controleer vloeistoffen: Controleer en ververs indien nodig de olie, koelvloeistof en remvloeistof.
 • Banden en remmen: Controleer de bandenspanning en de conditie van de remmen.
 • Ketting en tandwielen: Zorg ervoor dat de ketting goed is gesmeerd en de tandwielen in goede staat zijn.

5. Na de Rit

Na een intensieve rit of circuitdag is het belangrijk om je motorfiets weer schoon te maken en te inspecteren!

 • Visuele inspectie: Controleer op eventuele schade of slijtage.

Bij The Paddock hebben we alles wat je nodig hebt om je motorfiets in topconditie te houden. Bekijk ons assortiment aan gespecialiseerde motorfietsproducten hier.

Met deze tips en onze hoogwaardige producten zorg je ervoor dat je motorfiets en jij altijd klaar zijn voor het avontuur, of je nu de weg op gaat of het circuit betreedt. Happy riding!


Tags:
How To: repair your headlights with the The-Paddock step-by-step plan!