Motor schoonmaken in 5 eenvoudige stappen!

Motor schoonmaken in 5 eenvoudige stappen!

0 comments

Je motor schoonmaken in 5 eenvoudige stappen:

Je motormaat verdient de beste zorg en dat begint met een goede schoonmaakbeurt. Regelmatig je motor schoonmaken zorgt niet alleen voor een stralend uiterlijk, maar verlengt ook de levensduur van je machine en omliggende onderdelen. Met deze eenvoudige stappen en gebruik van de hoogwaardige producten van The-Paddock, houden we samen je motor met gemak in topconditie.

Laten we er meteen in duiken!

Stap 1: Voorbereiding is het halve werk

Voordat je begint, zorg ervoor dat je motor op een stabiele plek staat, bij voorkeur op een paddock stand. Verwijder losse onderdelen zoals tanktassen en zadeltassen. Stop een oude poets of handdoek in je uitlaat, zo voorkom je dat er veel water in je uitlaat terecht komt. 

Tip: Laat je motor altijd even afkoelen voordat je begint. Een warme motor kan leiden tot beschadigingen wanneer water en reinigingsmiddelen in contact komen met hete onderdelen.

Stap 2: Grof vuil verwijderen

Begin met het verwijderen van grof vuil zoals modder, stof en insectenresten. Gebruik een tuinslang, hogedruk of handfoamer met onze Snow Foam. Deze Pre-Wash weekt het hardnekkige vuil los en zo voorkom je verdere beschadigingen bij het handwassen. Tijdens deze stap kan je ook direct de Wheel Cleaner toepassen! Gebruik een hogedruk altijd op de zachts mogelijk stand en spuit van een goede afstand!

Klik HIER om de Snow Foam Pre-Wash te bekijken.
En klik HIER om de Velgenreiniger te bekijken.

Stap 3: Reinig de motor grondig

Nu is het tijd om je motor grondig schoon te maken. Gebruik onze Wash & Wax die speciaal is ontwikkeld voor motoren. Maak een sopje in een emmer en gebruik onze zachte noch sterke Microvezel Handspons om je motor zorgvuldig schoon te maken. Vergeet niet de moeilijk bereikbare plekken zoals de onderkant van de motor, kleine gaatjes bij de velgen en kettingkast. 

Klik HIER voor de Wash & Wax
Klik HIER voor de Handspons

Stap 4: Droog en poets

Na het reinigen is het belangrijk om je motor goed droog te maken. Gebruik een zachte, pluisvrije droogdoek om overtollig water te verwijderen. Onze Magnet Towels zijn ideaal voor dit doel, omdat ze zacht zijn, geen krassen achterlaten én al het water goed opnemen!

Klik HIER voor onze grote Magnet Towel XL.
En klik HIER voor onze kleine Magnet Towel S, perfect voor motorliefhebbers!

Ben jij opzoek naar nog meer glans?: Voor een extra shine kun je onze fijne Quick Detailer gebruiken. Deze dikke wax beschermt je lak tegen weersinvloeden en geeft een prachtige afwerking. Onze Quick Detailer is een uitstekende keuze voor een langdurige bescherming en super glans, én biedt ook direct water-afstotende eigenschappen, waardoor deze extra lang blijft zitten op jouw lakwerk!

Klik HIER voor onze Quick Detailer Snelwax.

Stap 5: Ketting en onderdelen smeren

De laatste stap in het schoonmaakproces is het smeren van de ketting. Gebruik onze Kettingspray om de ketting soepel en goed gesmeerd te houden. Onderhoud je ketting tussen de 300 & 350km voor optimaal resultaat. Verminderd frictie, vet de onderdelen en interne rubberen ringen. Tevens is ons Kettingvet waterproof, zo kan jij na een regenbui nog rustig en gevet doorrijden.

Klik HIER voor The-Lube Kettingvet

Met deze vijf eenvoudige stappen en de juiste producten van The-Paddock zorg je ervoor dat je motor er altijd tiptop uitziet en optimaal blijft presteren. Aanschouw een blinkede motorfiets na het gebruik van onze eigen geformuleerde én onverdunde poetsproducten! 

The-Paddock, Feel The Difference. 

Klik HIER om alle items te bekijken!


Tags:
10 Essentiële Tips Om Je Motor in Topconditie te houden

Lakbescherming voor 6+ maanden! Bereid je motor of auto voor op de winter!

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.