MotoGP: Emilia Romagna

MotoGP: Emilia Romagna

Bastianini wint de tweede ronde Misano!

De Italiaan in het rood pakt de overwinning omdat teamgenoot Bagnaia laat in de race een kostbare fout maakt.

Ducati Corse wint opnieuw in Misano na de overwinning van Pecco Bagnaia in de vorige ronde in Misano. Dit keer was het zijn teamgenoot Enea Bastianini die thuis de teugels in handen nam.

Bagnaia leidde kortstondig in de beginfase van de race, voordat hij werd ingehaald door een zinderende Jorge Martin, wiens tempo Bagnaia de hele race niet kon evenaren. Het leek vreemd genoeg een "off-day" voor de Italiaan, die net de laatste hoofdrace in Misano én de Sprintrace van het afgelopen weekend had gewonnen.

Bagnaia's tempo daalde nog verder toen Bastianini de tweede plaats van hem overnam en direct begon aan zijn langzame maar gestage aanval op de leidende Martin.

In klassieke Bastianini-stijl toonde hij zijn superieure tempo aan het einde van de race toen hij in de laatste tien ronden achter Martin kwam. Maar de uitdaging was nog niet voorbij, want hij had moeite om voorbij Martin te komen ondanks dat die een paar keer wijd ging in de achtervolging.

Terwijl dat spektakel doorging, verhoogde Bagnaia zijn tempo weer en verkleinde zijn achterstand op de leiders tot ongeveer één seconde. Helaas kwam daar niets van terecht, want in de 21e ronde verloor de regerend kampioen de controle over het stuur bij het remmen en crashte in bocht 8, waardoor Marc Marquez de laatste podiumplek in handen kreeg.

Terwijl Bastianini, Martin in de laatste paar ronden onder druk bleef zetten, deed hij een poging in bocht 5 in de laatste ronde. Het gat was groot, maar het was een lastige bocht. Hoewel het gat groot was, was het een lastige bocht. Martin zag de aanval niet aankomen, want hij moest halverwege de bocht zijn motor rechtop zetten om vervolgens net aan op het asfalt te blijven..

Hoewel Bastianini zelf óók wijd ging, was het een contactloze beweging die volgens de stewards legaal was.

Het was dan ook geen verrassing dat Martin zich uit de strijd terugtrok, want hij maakte zichtbaar boze gebaren naar Bastianini terwijl die naar de overwinning reed.

De beweging verdeelde uiteindelijk de GP-Paddock, waarbij Martin en Marquez de beweging oneerlijk vonden, terwijl andere toeschouwers en voormalige coureurs Bastianini verdedigden en het toejuichten als hard racen, maar ook erkenden dat ze de frustratie van Martin begrepen.

Bastianini: “Drie ronden voor het einde probeerde ik het, maar hij sloot de deur bij het uitkomen van bocht 6,” 

Toen zag ik een gat in bocht 4 in de laatste ronde. Het was een beetje op het randje, maar ik kon de lijn vasthouden. Om hier in Misano te winnen is ongelooflijk voor mijn fans!”.

Hoewel de race in Emilia-Romagna dramatisch verliep en Martin genoegen nam met de tweede plaats, zorgde de kostbare crash van Bagnaia er toch voor dat Martin zijn voorsprong in het kampioenschap kon vergroten en nu bovenaan staat met 371 punten, 24 punten voor op Bagnaia. Bastianini's overwinning brengt hem op 282 punten in het klassement, waarmee hij Marquez met één punt inhaalt.

Wat hebben de experts in de paddock te zeggen over het controversiële einde van de race? We laten het je zo snel mogelijk weten in het volgende artikel!

Stay Tuned!

Uitgelichte afbeelding - Gold and Goose / Motorsport Images
Auteur - Liam van de Seijp


Tags:
Een Duits kanon op 2 wielen

MotoGP: Grand Prix-Paddock reageert op Clash Misano